"In beweging..."

Image
  • 22 MAART 2021

In productie: 115 jaar Wesseling Logistics

Mooi shot hè, hierboven? Misschien is het nog wel indrukwekkender als je weet dat dit shot vandaag-de-dag is opgenomen. En om daar nog een schepje bovenop te doen: het shot is opgenomen op drie verschillende locaties. Het schip in de haven van Katwijk, de T-Ford vrachtwagen in Warmond en het dijkje in Leiden.

Het is een voorbeeld van visual effects dat echt iets bijdraagt aan een productie. Want terugkijkend op het 115-jarig bestaan van Wesseling Logistics, zijn (bewegende) beelden uit de beginperiode zeldzaam. En toch wilden we in de jubileumfilm verschillende tijdperken bij elkaar brengen; hoe het bedrijf ooit begon met vervoer over water en groeide met transport over de weg.

De storyline van de film kent hetzelfde contrast als de ontwikkeling van het bedrijf; van een kleine onderneming met een enkel schip naar een internationaal logistiek dienstverlener. De film begint dan ook met de oprichting van het bedrijf bij de notaris in 1906 en eindigt met de omvangrijke onderneming van vandaag-de-dag. Met veel sprongen heen en weer in de tijd, gericht op de kernwaarden en identiteit van het merk Wesseling.

De film is op dit moment in productie. Vanwege Covid-19 is het nog niet mogelijk om een aantal resterende opnames te maken. We verwachten de film in het tweede kwartaal van 2021 af te ronden en te lanceren.

Producent en regisseur Vincent Snoeker, eigenaar Studio Gradi.

We hebben echt uitgepakt in deze productie. Een tijdloos script, de combinatie van oude foto's en (nieuwe) historische beelden, enorm veel visual effects, high-end color grading en indrukwekkend sound design. Alle ingrediënten om impact te maken op de kijker. En terecht, want wat is Wesseling een mooi bedrijf!

Vincent Snoeker, Studio Gradi