Over Studio Gradi

Wie we zijn

Een creatieve studio voor filmproductie en animatie

Studio Gradi bedenkt, produceert en distribueert 'branded video content'. Oftewel, commerciële video's waar je als bedrijf of organisatie iets aan hebt. Van promotiefilms, brand movies, product- en klantvideo's tot uitleganimaties. Uiteraard verzorgen wij de hele productie van script tot mp4 (en soms ook de distributie daarna).

Op de inhoud

Film heeft toegevoegde waarde als het klopt: een kristalhelder doel, een duidelijke call-to-action en een ijzersterk verhaal. De vraag die wij altijd in ons achterhoofd hebben: wie is jouw kijker en wat wil je dat hij of zij doet na het bekijken van jouw film of video? Hoe complex het onderwerp misschien ook is, we denken graag (kritisch) mee om er samen iets heel moois van te maken!

Passie & creativiteit

Al ruim 20 jaar ben ik verknocht aan film. Aan 'visual storytelling', cinematografie en sound. High-end commercials, films en interviews met grote regisseurs en DoP's inspireren mij om creatieve en verrassende producties te maken. Elke dag weer!

Samenwerken

Ik werk zelfstandig, maar dat betekent niet dat ik alleen werk. Je ziet op deze website vaak 'ons' en 'wij' staan. De reden is eenvoudig: met samenwerken kom je verder! Mijn netwerk is gevuld met voice-overs, grafisch ontwerpers, tekstschrijvers, fotografen en social media experts. En natuurlijk is er ook een samenwerking met opdrachtgevers, want ook successen deel je samen!

Kortom: mijn 'drive' is om mooie en doelgerichte producties te maken. Waar je iets aan hebt. Waar jij en ik trots op kunnen zijn.

Vincent Snoeker

Studio Gradi

Crew korte film Reflecties

Crew bij opnames korte film 'Reflecties'

Opnames Fudura

Opnames voor Fudura (door weer en wind)

Opnames Duinrell Tikibad

Met de voetjes in het water (Tikibad Duinrell)

Wat we doen

Alles is film...

Treatment

De eerste stap: jouw pitch voor het definiƫren van een productie. Wat is het doel, wie is de kijker, wat wil je bereiken, hoe wordt het ingezet? En van business case naar storyline, voor een duidelijke scope wat er gemaakt moet worden.

Live-action

Van productvideo's tot online commercials en van projectvideo's tot uitlegfilms. Van script tot mp4, inclusief color grading, visual effects, sound design, motion graphics en nog veel meer.

Animatie

Wil je de kijker een concept uitleggen? Of hoe iets werkt? Dan kan animatie een slimme keuze zijn. Op basis van jouw huisstijl elementen (o.a. kleuren, vormen, tone-of-voice) maken we een passende animatie die je verder helpt.

Distributie

Al heb je de mooiste film of animatie, je wilt wel dat de kijker hem te zien krijgt. Studio Gradi werkt samen met tekstschrijvers en specialisten op het gebied van social media platformen om content op de juiste manier in te zetten.

Technisch

Wat is montage?

"It's a wrap!" Oftewel, de opnames zijn afgerond. Dan is het toch enkel nog een kwestie van knippen en plakken? Niet helemaal... Bij de montage van een film komen een hoop aspecten kijken om van een film echt een film te maken. Kleurbewerking, manipulatie van beelden, logo animatie en het opschonen en optimaliseren van de geluidssporen zijn slechts enkele voorbeelden van wat eigenlijk in iedere productie wel terugkomt. Benieuwd naar wat we allemaal doen?

Kleurbewerking DaVinci Resolve

Color corrections & color grading

De tijd van zwart-wit film is al heel lang voorbij. Kleurbewerking is ontzettend belangrijk en maakt dan ook integraal onderdeel van iedere Studio Gradi productie. Het maakt een film een film! Hoe dit werkt?

Lees verder
Visual Effects editor

Visual effects

Green screens, camera tracking, motion tracking, masking, 3D-modeling, het zijn technieken die het mogelijk maken om verhalen beter te vertellen. De mogelijkheden zijn eindeloos...

Lees verder
Motion graphics editor

Motion graphics

Animeren van bedrijfslogo's, het ontwerpen van 'lower thirds', het grafisch tonen van cijfers en data... Bewegende grafische en tekstuele elementen maken een film aantrekkelijker en begrijpelijker.

Lees verder
Sound Design Adobe Audition

Sound design

Geluid moet gewoon goed zijn. Punt. Dat is méér dan alleen kunnen verstaan wat iemand zegt. Normalisatie, compressie, EQ, noise reduction. Het hoort er allemaal bij. En vergeet niet het mixen van muziek en sound effects...

Lees verder