how to build your own website for free
Mobirise
Studio Gradi is de one-stop-shop voor het bedenken en produceren van branded video content. Van strategie tot creatie en marketing. Een klein, flexibel bedrijf met een passie voor filmproductie dat houdt van uitdagingen. Om net dat beetje extra te geven en er iets unieks van te maken dat past bij de merkbeleving van uw onderneming.

ACHTERGROND

Film is altijd mijn passie geweest. Ik was 15 jaar toen ik vrijwilliger werd in een kleine bioscoop in Voorschoten (tegenwoordig onder de naam Filmtheater Voorschoten). Daar begon ik als operateur, maar de passie breidde zich snel uit tot een bestuursfunctie en ging ik werken voor bioscopen Lido en Luxor in Leiden. Daarnaast heb ik verschillende onderzoeken gedaan voor filmexploitanten, -distributeurs en speelfilmproducenten (vanuit het Nederlands Fonds voor de Film) en ben redacteur geweest voor brancheblad Holland Film Nieuws.

Ondanks deze passie besloot ik na mijn studie Bedrijfskunde (aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) om mijzelf eerst breder te ontwikkelen dan puur gericht op 'film'. Als gevolg heb ik uiteindelijk 9 jaar voor een softwarebedrijf in Den Haag gewerkt, eerst vanuit een marketingrol, later als projectmanager en team-lead. 

Ik heb er enorm veel geleerd, veel leuke projecten gedaan voor kleine en grote, internationale ondernemingen. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en in 2017 heb ik de sprong gewaagd om van film mijn werk te maken.

Ik zie mijn bedrijfskundige achtergrond en 9 jaar werkervaring als een groot voordeel in de filmproducties die ik vandaag-de-dag maak. Opdrachtgevers vinden het fijn om te kunnen sparren en zien dat ik begrijp wat ze willen, welke kant het bedrijf op gaat en hoe film daarin kan bijdragen. 

UITDAGING

Mijn uitdaging is simpelweg om iets unieks te maken. Tegenwoordig heeft iedereen een camera op zijn telefoon en groeit de hoeveelheid online videocontent nog steeds exponentieel. Er is eigenlijk geen twijfel over mogelijk dat je als onderneming aan video marketing moet doen. Video levert verreweg het beste resultaat als het gaan om 'awareness', 'branding' en 'conversion'! Maar je moet opvallen. Films maken die mensen willen zien en weten te raken.

Filmproductie is echt een vak met enorm veel disciplines. Het begint met een concept dat aansluit op de marketing- of contentstrategie van een opdrachtgever, deze te vertalen naar een pakkend script om vervolgens de productie voor te bereiden. Daarin moet je belangrijke creatieve keuzes maken. 

Welke lens gebruik je voor welk shot, welk kleurenpallet kies je, waar komen welke lampen te staan? Gaat de camera op statief, dolly of op de schouder? Hoe draagt sound design bij aan het verhaal dat je probeert te vertellen? Het zijn maar een paar voorbeelden van instrumenten die je kan gebruiken om de juiste emotie te vinden en de kijker te raken.

Mijn persoonlijke wens is om cinematografie steeds meer naar corprate video's te brengen. Het mag allemaal wat minder 'journaal' en wat meer 'Hollywood'. Natuurlijk moet het concept en script zich daarvoor lenen, maar door na te denken over composities, camerapositie, kleurgebruik en motion design breng je een film al snel naar een hoger niveau. Dus daag me uit en ik ga voor iets unieks!

 

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van nieuwe filmproducties van Studio Gradi? Laat dan hier uw mailadres achter!